18.7.2013

Hemma hos Poikanen


Perheemme ainoa poikalapsi, kaksivuotias Poikanen, toivottaa teidät tutustumiskäynnille yläkertaan ikiomaan huoneeseensa. Huone on rempattu (tosin kesken vielä...) vasta vähän aikaa sitten ja pikkumiäs on noin parin kuukauden ajan bunkannut omassa huoneessaan.

Leikkitouhut pääasiallisesti tapahtuvat vielä siskojen kanssa jaetussa alakerran leikkihuoneessa, jonne äidin ja isän valvovat silmät näkevät. Välillä kuitenkin kiivetään yläkertaan koko porukka ja leikitään lapsosten omissa huoneissa. Johtuen leikkien keskittymisestä alakertaan, huone on vielä vähän autio ja siisti - vailla lelujen hyrskynmyrskyä. Tähän varmasti tulee kuitenkin muutos Poikasen varttuessa :)

Huoneen kantavaksi teemaksi valikoitui Tapettitehtaan Perhos-tapetin myötä ötökät. Tämä öttimöttiäisteema sopiikin juuri passelisti meidän vesselille, joka on niin kovin kiinnostunut kaikista maassa mönkivistä kavereista.

Poikasen huone on sisustettu "nurkista löytyneillä" huonekaluilla ja värimaailmaksi on muodostunut punainen, turkoosi sekä muut kirkkaat värit. Ainoat huonetta varta vasten ostetut tavarat ovat valokirjain, retrojalkalamppu sekä matto. Tarkoitus on miettiä sisustusta, lähinnä noita huonekaluja, ajan kanssa. Miettiä, mikä toimisi parhaiten pienen miehen leikeissä. Haaveissani on mm. jokin korkea vanha kaappi tai hylly. Pitemmittä puheitta, tervetuloa tutustumiskurkistukselle :)

 Ikean rautasohva löysi tiensä monen seikkailun jälkeen uudelle paikalle Poikasen huoneeseen. Huoneen sisustuksessa on viljelty pilkkuja ja sieniä. Seinällä kummitädin ristiäislahjaksi tuunaama ihana tipitaulu, mummun ostama rättisitikka sekä löytöretkeltä mukaan tarttuneet leppikset.

 Leppistaulut syntyivät vanhasta leppäkerttudominopelistä. Tämä ihastuttava peli tarttui matkaani ystäväni kanssa tekemästäni löytöretkestä hänen miehensä mummolan vintille. 


 Ötökkätapetin kaveriksi liisteröitiin Ikeasta ostettu paperinen perhosjuliste. Punainen lipasto on kulkenut matkassani opiskelijaboksistani asti. Sitä on viime vuodet käytetty maalaustasona, joten pinta oli täynnä maaliläikkiä. Asia korjattiin pikaisesti liimaamalla kernikangas lipaston pintaan. 

 Kirppikseltä löytynyt perhosliitutaulu, suloiset lelut ja kärpässienisäästöpossu sulassa sovussa punaisella hyllyllä, joka löytyi kuin tilauksesta talomme vinttikomerosta tähän tarkoitukseen. 

 Erikoiskuljetuskyltti kaivettiin talomme ulkovarastosta, jonne se oli jäänyt edellisen omistajan jäljiltä. Sopii kuin nakutettu meidän automiehen sängyn päälle. 


8 kommenttia:

 1. Onpa hieno ja piristävä värimaailma pojan huoneessa, ei aina sitä "peruspoikamaista" väritystä.Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Ihana huone teidän pojalla! :) Tuo tapetti on tosi kiva!

  VastaaPoista
 3. Upea huone! Perhostapetti näyttää niin hyvältä isolla pinnalla.
  Mielestäni kommentoin myös aiempaan postaukseen synttärionnittelut, mutta kommentti näyttää kadonneen jonnekkin. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä Poikasen kelpaa, kivan värikäs ja erilainen huone :) Teillä on muutenkin todella kaunis koti, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. Ihana huone! Perhostapetti on yks mun lemppareista. Meillä oli pienenä kotona tuollainen perhosliitutaulu :)

  VastaaPoista
 6. Reipas väritys ja varmasti reippaaseen käyttöön tulee huone ajan myötä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kivoista kommenteistanne! :) Mahtavaa, että joukossa on ihan uusiakin tuttuvuuksia! Tervetuloa ja kiva, kun jaksatte jättää puumerkkejänne.

  Poikasen huone saikin vielä yhden kivan lisän, kun Poikanen sai viime viikolla vihdoinkin isojen poikien sängyn ja pinnis siirtyi pikkusiskon käyttöön. Täytyypä räpsiä uudesta sängystäkin kuvia, kunhan ehdin.

  VastaaPoista