20.9.2013

Poikasen sänky


Mummi ja pappa hankkivat Poikaselle uuden, vanhan sängyn. Oikeastaan sänky hankittiin Nuppuselle, mutta kun hän pötköttelee pinnasängyssä vielä tovin, laitettiin sänky Poikasen huoneeseen. Isovanhemmat hankkivat sängyn omien kontaktiensa kautta, enkä nähnyt sänkyä kuin vasta silloin kun se toimitettiin kotiimme.

Sänky on mielestäni hauskan mallinen ja tykkään sen värityksestäkin kovasti. Sängyn koristelukin miellyttää silmää, sillä olenhan tykästynyt salmiakkikuviointiin tekstiileissäkin. Sänky on ilmeisesti entisöity lähivuosina, sen verran hyväkuntoinen se on. Malli on päädyistä vedettävä, joten tähän saa sitten tarvittaessa pituutta lisää.

Haastavinta näissä vanhoissa sängyissä on se, ettei niihin kyllä löydy valmiita mittojen mukaisia patjoja mistään. Tähänkin lopulta leikkasimme itse vanhasta patjasta sopivan kokoisen. Leveä sänky on siitä mukava, että äitikin mahtuu viereen köllimään lukiessaan vaikkapa iltasatua. Voihan siinä sitten hetkeksi vaikka ummistaa silmänsäkin... ZZZ.

8 kommenttia:

 1. Kaunis sänky. Tampereen Vaahtomuovi Oy valmistaa ainakin niihin vanhoihin Niemen tehtaan sänkyihin suoraan sopivia patjoja. En ole ihan varma, että tekevätkö jopa myös mittojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta :) täytyykin olla sinne yhteydessä sitten, kun taas kaivataan uutta, pidempää patjaa. Etolastakin olen ostanut vaahtomuovia mittojen mukaan, mutta siihen täytyisi sitten se päällinen teettää tai ommella itse.

   Poista
 2. Hieno ja kauniisti maalattu sänky! Minäkin tykkään kovasti noista väreistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin osasin aavistaa, että nämä värit uppoaisivat myös sinun väripalettiisi ;) Sängyn väritys on just passeli pojan huoneen muihinkin kalusteisiin nähden.

   Poista
 3. Kyllä onkin leveä...ollut varmaan aikoinaan parisänky...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota veikkailin itsekin. Siinä on tuon päädyn muodon mukaankin selvästi ollut paikka kahdelle nukkujalle :)

   Poista
 4. Kaunis, veikkaan kanssa että on ollut parisänkynä :) Meilläkin on pojan sänky leveämpi kun normaali jatkettava, ja on ihanaa, jos tarvii nukutella, niin pääsee juuri viereen pötköttelee. Oonpa eräänkin kerran herännyt sieltä puolilta öin tietämättä kumpi nukutti kumman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä aina kiva fiilis herätä lapsen sängystä ja todeta muutaman tunnin menneen nukutushommissa ;)

   Poista