25.10.2013

Lumpuista räsy


Taas on blogihiljaisuutta pidellyt. Lokakuinen piipahdukseni työelämässä yhdistettynä opintojen viimeistelyyn on vienyt mehuja, joten tämän päälle vapaaehtoisesti tietokoneen parissa vietetty aika on jäänyt vähän vähelle.

Kaiken kiireen keskellä olen rentouttanut aivojani räsymattokudelmalla. Meidän omalla kylällä järjestettiin käsityö- ja askartelutarvikkeiden vaihtoilta taannoin, ja tuossa tapahtumassa täydensin matonkudevarastojani. Näistä vaihtokauppakuteista ja omista vanhoista vaatteista leikatuista kuteista aloitin virkkaamaan mattoa.

Otin ohjeeksi Novitan mallin (klik!), mutta pian jo huomasin, että ei ihan omalle käsialalleni ollut sopiva, joten sovelsin vähän. Soveltaa täytyi myös sen takia, kun matonkuteet olivat selvästi eri vahvuisia. Tällainen puolivalmis viritys on nyt tekeillä. Hassua esitellä keskeneräistä työtä, mutta kun nyt tähän hätään en oikein muutakaan bloggattavaa keksinyt ;)

Hauskaa viikonloppua kaikille!22 kommenttia:

 1. Mie niin tykkään - mallista ja väreistä -matosta! Tosi suloinen!!! Ja jaksuja kovasti sinne rupeamaan, näistähän ne on pois tietenkin jos jostain, ja hyvä niin :) On se live-elämä tärkeämpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toinen kiitos tsemppauksesta. Kyllä tämä tästä taas lutviintuu ja nyt olen taas pienen pätkän kotiäidin hommissa :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää! Mun mielestä näihin itsetehdyistä kuteista tehtyihin mattoihin ei voi tehdä yleispätevää ohjetta. Oma käsiala ja kuteen paksuus/venyvyys vaikuttavat niin paljon. Parempi vaan virkata fiiliksellä ja kokeilla ahkerasti lattialla. Kuprut saa helposti oikaistua purkamatta...

  Just viimeistelin yhden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, tuon huomasi kyllä tehdessä, että valmiista mallista ei onnistunut, vaan soveltaminen matkan varrella on must. Juuri katselinkin blogistasi yhtä ihanaista mattoa. Se farkkumatto, vautsi! :)

   Poista
 3. Onpa kaunis! :) Voi kun osaisin itsekin, ei riitä pinna harjoitteluun.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vinkkaampa ettei ole hirmuisen vaikeaa, jos joskus päätätkin uhmata pinnaasi ja testata ;)

   Poista
 4. Tosi kaunis matto tulossa! Mehevät värit.

  VastaaPoista
 5. Oi, miten ihanan värinen matto tulossa!
  Ja kuten Anni tuolla kommentissaan totesi, niin live-elämä on tosiaan tärkeämpää ja turhaan potea huonoa omatuntoa, kun ei ehdi tänne päivittelemään. Kyllä me täällä pysytään, minä ainakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiitos myös lohduttavista sanoistasi. Sitä vaan itsekin kovasti kaipaa kiireen keskellä piipahdusta tänne inspiroivaan blogimaailmaan.

   Poista
 6. Matosta tulee kaunis...tykkään väreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väriä olla pitää, vaikka sitten vaikka vähän hempeämpääkin :)

   Poista
 7. Ihanat, just mulle mieluisat värit:) täällä odotellaan postauksia vaikka vähän hitaamminkin tulis;) hyvää kannattaa odottaa. T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hempeä matto, väreistä tuli kyllä mieluisa paletti, vaikka en yhtään etukäteen suunnitellut miten rytmittyvät matossa...

   Poista
 8. Onhan se hauska viikonloppu jos on virkkausta tiedossa :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kauniit sävyt!
  Täälläkin virkkaillaan kierrätysmattoja. Leikkaan t-paidoista kudetta ja teen raidallisia pikkumattoja. Mukavaa viikon alkua ja virkkailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä ihan paras tapa kierrättää nuhjaantuneet teepparit ja vastaavat :)

   Poista
 10. Upea matto, minulla olisi muuten blogissani haaste sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suurkiitos myös haasteesta! Näitä on aina kiva saada ja tartun toimeen heti ehtiessäni :)

   Poista