24.11.2013

Täydellisen keittiötapetin metsästystä

Seuraava suurempi remontti kodissamme on keittiön totaalinen uudistus. Keittiöremontti on muhinut päässä suurin piirtein siitä lähtien, kun kannoimme tavarat sisään taloon. Nykyinen keittiömme on 70-luvun kaappeineen aika ... hmm... väsynyt ;) Yleensä tykkään retrosta, mutta tuo meidän keittiömme ei mielestäni edusta sitä kaikista kivointa retroa. Keittiössä on kuitenkin uudet keittiökoneet ja sopivasti kaappitilaa, joten toimivuuden puolesta remontilla ei ole ollut kiire.

Nyt ollaan kuitenkin jo kiusallisen lähellä starttia ja keittiösuunnitelma on kaappien, valaistuksen, lattian, laattojen ja pintamateriaalien osalta tehtynä. Ainoa karhentava asia on ollut se, että en kerta kaikkiaan ole meinannut löytää sopivaa tapettia keittiöön.

Lähes kaikki talomme tapetit olemme hankkineet Tapettitehtaalta, joten siihen suuntaan oli tarkoitus kääntyä tälläkin kertaa... Nyt pitkän aikaa useita eri vaihtoehtoja mielessäni pyöriteltyäni ja tapettinäytteitä katseltuani, olen alkanut katselemaan "vieraisiin pöytiin".

Suosikkini Tapettitehtaan mallistosta. Todella kauniita kaikki, mutta ei taida silti yksikään olla se just meidän keittiötapetti... kuvat: Tapettitehdas

Nyt vaikuttaisi siltä, että olen löytänyt suosikkini Sandbergin valikoimista. Ihastuin Sandbergin mallistossa kasviaiheisiin tapetteihin.

Liljekonvalj on mielestäni kertakaikkisen upea ja tästä kielotapetista olenkin jo jokin aika sitten tilannut näytepalan. Joku tapetissa kuitenkin hieman häiritsee... Ehkä se, että en ihan miellä sitä keittiötapetiksi. Voisin tuota vaikka meidän yläkerran wc-tiloihin harkita joskus tulevaisuudessa,  sekä vaalea- että tummapohjainen versio uppoavat kumpikin makuuni.  Kuvat: Sandberg

Keittöntapettina makuuni puolestaan kolahti ihan täysillä ykskaks yllättäen vanamokuosinen Linnea-tapetti. En ollut tuosta tapetista aikaisemmin huomannut tuota mustapohjaista versiota. Jotenkin tuosta kuosista tuli mieleeni ne kauan himoitsemani Ebba Masalinin opetustaulut... Luulenpa, että se on siinä. Meidän keittiön tapetti.


Tarkoituksena on tapetoida kaksi sisäseinää, joten sen puolesta tulee kysymykseen muukin kuin paperitapetti. Muista seinistä tulee vaaleat ja keittiönkaapit ovat valkoiset. Kyllä sinne siis pari ihan tummaa seinää kaiken vaaleuden keskelle passaa. Nyt tuumaillaan pari päivää ja tilataan näytepala. Jos sitten vieläkin tuntuu hyvältä, niin tätä sitten laitetaan tilaukseen.

Hämmentävintä tässä on se, että en ole mitään tämänkaltaista tapettia ollut etsimässäkään. Ehkä se tässä onkin se paras juttu :)
 Kuvat: Sandberg

7 kommenttia:

 1. Yksikään postaamistasi tapeteistasi ei ollut huono vaihtoehto missään nimessä, päinvastoin, taidan jopa tykätä kaikista! Tapetteja, kauniita, on niiiiin paljon! Iik! Mutta tuo mustapohjainen kyllä tuli nyt jotenkin iloisena uutuutena, ei jotenkin näytä jo "niin nähdyltä" kuin kaikki muut. Eikä pidä ymmärtää väärin, tuntuu vaan, että tietyt tapetit pyörii nyt niin vimmatusti seinissä kuin seinissä, vaikka niistä itsekin myös pidän :) Ääni siis tummalle, vaikka et sitä varsinaisesti pyytänytkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteensä saa toki ilmaista ja äänensä antaa, vaikka ei erikseen pyydetäkään 😊 Kiitos siis kannatuksesta, arvostan komppaustasi, sillä tiedän hyvän makusi 😉 tässä nousi nyt kuitenkin takavasemmalta vielä yllättäjä, Borås-tapettien ihana mustapohjainen syreeni... voi valinnan vaikeutta! Mutta nämä muut vaihtoedot tuntuivat tosiaan itsestäkin virkistäviltä, kun olen tuota Tapettitehtaan kovin ihanaa valikoimaa nyt plärännyt pitkään ja hartaasti. Kyllä se varmasti jompi kumpi näistä mustapohjaisista nyt on! Kutkuttavaa 😊

   Poista
  2. Noi mystiset laatikot oli hymiöitä. Eli siis :) x kolme

   Poista
 2. hei, saako suositella vielä ihanaa tapettia ja vielä muistuttaa tuota mistä laitoit tykkääväsi, eli boråstapetti ja nimi falsterbo, ihana mustapohjainen syreenitapetti. laittaisin het sen itselleni, jos olisin kukkatapetti ihminen, kun en ole, meillä on muutama tapettitalon muunlainen tapetti ja marimekon pienet kivet tapetti, ja vastalaitettu hieno puukuvioinen tapetti happy nature sarjaa, jos sillä nimellä etsii, näkyy ihana puutapetti, joita saa erivärisinä. meillä tummaharmaa valkoinen puu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! Ihastelin tuota syreenitapettia rautakaupassa taannoin, kun valikoimme äitini kanssa vanhempieni vessan tapettia, mutta olin unohtanut moisen ihanuuden kokonaan! kävin tänään hakemassa kotiin palasen ja sitä on nyt keittiössä mallailtu. Todella kaunis, saatetaanpa siis vielä vaihtaa suosikkia ;)

   Poista
 3. Hyvä valinta! Osaapa olla herkän kaunis! Saisinpa minäkin valita tapettia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaunis on, mutta nyt löytyi toinenkin kaunokainen - kahden kamppailu tästä tuli... 😃

   Poista