24.2.2014

Virkkausinspis

 

Pinterestistä se ajatus lähti. Näin siellä tämän ihastuttavan kuvan kasasta värikkäitä tyynyjä, joihin oli kuhunkin virkattu kaunis kanttaus reunoihin. Kuva jäi kummittelemaan mieleeni. Seuraavaksi kohtasin kauppareissulla pari kivannäköistää tyynyliinaa, jotka päätin ottaa kokeilun uhriksi.

Ilman ohjetta koukutin menemään ensimmäiseen tyynyyn pitsireunukset. Nyt se on valmis ja en malttanut olla tekemättä pikaista blogipostausta aiheesta ennen kuin isken seuraavan tyynyn kimppuun. Tosi hauskaa puuhaa ja lopputulos miellyttää mummomaisesta tunnelmasta pitävää :) Seuraavaan tyynyyn voisi noita Pinterestin ohjeita jo vähän kurkkiakin.
Ja lopuksi vielä muutama lisäkuva inspiraatioksi Pinterestistä...26 kommenttia:

 1. Niin kun kerran pyyhkeisiinkin, niin miksei tyynyihin. Sievää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, pyyhkeisiinhän näitä reunapitsejä on virkattu jo ala-asteelta asti :)

   Poista
  2. Ala-asteen kässätunteihin siis viittasin :)

   Poista
 2. Nää on supersuloisia, ja oon näitä useasti haaveillut! Pysyisipä koukku kädessä! Ihania! Jatka jatka, virkkaamista, mie luppaan ihailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sitten ihailen puolestaan sun ompeluksiasi, suoraa saumaa syntyy, mutta ei muuta ;)

   Poista
 3. Mä oon ihastellu noita ihan samoja kuvia Pinterestissä ja virkkasinkin joululahjojen jämälangasta yhden reunuksen. Ei tullut kyllä yhtä hieno, kuin sinun tekemästä. Jos sopii, niin käytän seuraavaan tuota sinun virkkausmalliasi. Se on niin kivan pitsimäisen näköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa käyttää, muttei oo pakko ;) (vai miten se Putous-hokema meni...). Tein itsekin vielä toisen tällä tyylillä, seuraavaan sitten jotain muuta. Koukuttavaa!

   Poista
 4. Todella suloisia!!! Jos ei näistä inspis iske, niin ei sitten mistään! :)

  VastaaPoista
 5. Voi kun on somia! Pitääpä katsella kirpparilta noita vanhoja suloisia tyynyliinoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin huono löytämään kivoja vanhoja tyynyliinoja kirppareilta, mutta täytyy yrittää itsekin pitää silmät auki. Joku vanha ihanuus olisi tähän hommaan just täydellinen!

   Poista
 6. Aivan ihastuttavia! Voi miksei virkkaamisen salat aukene mulle, jotenkuten saan yhdenlaisia mummon neliöitä tehtyä, mutta edes ohjeilla ei mikään muu onnistu...Joku päivä vielä kesytän sen virkkuukoukunkin, nämä pitsit on niin ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä sitkeällä harjoittelulla! Noissa neliöissäkin tuntuu jokaisella olevan oma tyylinsä, omaan käsialaan sopiva :)

   Poista
 7. Aivan ihania kankaita ja virkkauksia. Noilla tyynyillä saa toivottaa kevään tervetulleeksi kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja kesä tulvahti omankin mieleeni näissä puuhissa ja lopputulosta katsellessani :)

   Poista
 8. Oih! Ihania. Virkataanko ne suoraan tyynyliinaan vai jälkikäteen neulalla? Noita pitää ehdottomasti tehdä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse virkkasin suoraan tyynyliinaan siten, että tein ensiksi pykäpistot ja niihin koukutin kiinni pitsin. Näitä on tosi kiva tehdä, suosittelee :)

   Poista
 9. Noista tyynyistä jos ei inspiroidu,niin ei mistään.Suloisia=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kivoja tehdä ja yksi inspiroi aina seuraavaan ja seuraavaan... :)

   Poista
 10. Aivan ihastuttavan suloiset tyynyt! <3 Ja mitkä ihanat värit!
  Tuo Pinterest on kyllä niin petollinen inspiraatioiden lähde, että sinne vaan voisi jumittua katselemaan ja ideoimaan useaksi tunniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Itse olen ollut nyt ajanpuutteen vuoksi Pinterest-vieroituksessa pari viikkoa... Sinne, kun menee vaan piipahtamaan, niin aika tosissaan kuluu siivillä ;)

   Poista
 11. Ihania! Kiitos ideasta! Minäkin jäin pohtimaan, että saitko koukun suoraan kankaan läpi, mutta tuollahan se vastaus oli, että ensin pykäpistot. Jospas tekisi muutaman uuden tyynyn kesäkotiin! Mulla on noita kirppistyynyliinoja aika hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pitsityynyt ovatkin aivan täydellisiä kesäkotiin! Ei muuta kuin virkkaamaan :)

   Poista
 12. OI karkkii :) ihania! itse olen myös katsellut näitä pinterestistä "tahtois kans- silmin". Vaan en ole ehtinyt toteuttaa. Nyt taas tahtois :D

  VastaaPoista