4.2.2010

Remontti muhii ajatuksissa


Olemme muuttaneet nykyiseen Kotiimme isolla Koolla n. 8 kuukautta sitten. Muutettuamme teimme pois alta akuutin vessaremontin. Muuten olemmekin tehneet pientä pintaremonttia ns. väliaikaisratkaisuna, maalanneet ja tapetoineet. Mutta se suuri Remontti isolla R-kirjaimella hautuu vielä päissämme. Tiedossa on kuitenkin jossain välissä kokonaisvaltaista seinien työstöä, välivanhan katon purkamista, takan muurausta, seinien eristämistä, keittiöremppaa, kylpyhuoneremppaa, terassin rakentamista - vain muutamia mainitakseni.

Talomme on tuotu 1920-luvulla nykyiselle paikalleen Terijoen maisemista. Asutamme siis "hirsihuvilaa", josta löytyy terijokelaisittain tyyppillset pikkuruutuikkunat ja mansardikatto. Talo on kuulunut aina mieheni suvulle, joten talon monet vaiheetkin ovat tiedossa. Tarkoituksenani on kirjoittaa taloon liittyviä tarinoita ylös tuleville jälkipolville nyt, kun tarinat ovat vielä muistissa.

Talossa on tehty ennen meitä viimeksi suurempia remontteja 70-luvun alkupuolella. Mennyttä 70-lukua henkivät mm. ajan hengen mukainen linjakas keittiö, tapettivalinnat, muovimatoilla peitetyt puulattiat, madalletut katot sekä sähköpatterit. Ajatuksenamme on remontin myötä poistaa näitä 70-luvulle leimallisia ratkaisuja ja tuoda taloon takaisin vanhaa hirsihuvilahenkeä.

Remonttilista on loputon, mutta onneksi meillä ei ole kiire minnekään! Tällä hetkellä asustamme talon alakertaa ja yläkerran huoneet ovat täysin varastointikäytössä. Kevään korvalla aloitamme kuitenkin remontin yläkerrasta. Tästä suururakasta blogipostausta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti