7.5.2010

Tapettitehtaalla

Juhannusruusu

Tänään piipahdimme aamutuimaan Toijalassa Tapettitehdas Pihlgren & Ritola Oy:n tapettimyymälässä. Olen niin iloinen siitä, että teimme mieheni kanssa päätöksen valita kaikki tapetit juuri tuosta perinteikkäästä kokoelmasta, sillä valikoima on kertakaikkisen sävähdyttävä. Valikoiman koko komeus avautuu kyllä vasta paikan päällä, kun pääsee ihailemaan kauniita kuvioita isoilta pinnoilta.

Olimme Tapettitehtaan nettisivuilta ja rautakaupassa jo zoomailleet valmiiksi malleja, jotka kiinnostavat ja visiitin tarkoituksena oli nähdä tapettimallit suuremmalla pinnalla ja oikeissa väreissään, sillä tietokoneruudulla värit hieman vääristyvät. Ennakkosuosikeista huolimatta pläräsimme kuitenkin varmuuden vuoksi kaikki mallit lävitse, jos jokin tapeteista tekisi "oikeassa elämässä" suuremman vaikutuksen kuin virtuaalielämässä.

Näin oikeastaan kävikin, sillä tytön huoneen tapettivaihtoehtoihin nousi yllättävä musta hevonen. Tapettimalli, jota emme olleet aikaisemmin noteeranneet. Uusi tuttavuus on nimeltään Jugend Magnolia ja sitä löytyy kahdessa eri värimaailmassa.

Jugend Magnolia

Tämä oli piristävä löydös, sillä heti ensikättelyssä sain myyjältä kuulla, että tytön huoneen ennakkosuosikiksi noussut punakuvioinen Vadelma-tapetti oli loppunut kokonaan. Myyjän mukaan kyseistä tapettia tuskin tullaan enää valmistamaan samaisessa punaisessa väriskaalassa, vaan joskus tulevaisuudessa tehtävä uusi erä varioidaan väreiltään hieman.

Hienoa, että tapetit eivät ole massatuotantoa ja tuotteita tehdään pieniä uniikkieriä, mutta toki oma myöhännäisherännäisyys tässä asiassa hieman kismittää... Vadelmaa kyllä löytyi muissa väreissä, ja nämä muut värit ovatkin edelleen varteenotettavia vaihtoehtoja tytön huoneeseen.

Vadelmaa

Olohuoneen tapetti löytiin nyt lukkoon ja rullat noudetaan huomenna. Jee! Ennakkosuosikiksemme noussut Pro Finlandia vaaleanruskeana oli meidän makuumme livenäkin ja tapetti sopii oivasti tulevaan olohuoneen sisustukseen. Pro Finlandia näytti luonnossa paremmalta kuin Tapettitehtaan nettisivuilla, jossa sen väri on hieman vääristynyt punertavaksi.

Pro Finlandia

Kakkoseksi olohuoneen tapettivaihtoehdoista jäi Knuutilan kartano vihreänä. Upea kuosi tuokin. Ja samaista Knuutilan kartanoa olemme ihastelleet ystäviemme olohuoneessa ruskeasävyisenä. Tiedoksi ystäville armaille, että seinällänne on nyt harvinaista herkkua, sillä Knuutilan kartanostakin oli ruskea sävy kokonaan loppu :)

Knuutilan kartano

Ja terkkuja myös toiselle ystävälle, jonka kanssa olemme Pihlgren & Ritola -visiittiä suunnitelleet. Lähden ilomielin uudelleen Tapettitehtaalle, sillä nyt haarukoitiin vasta parin huoneen tapetteja. Lisää suunnittelua ja tapettivalintoja täytyy tehdä remontin edetessä.

Suosittelen Tapettitehdasta muillekin tapettiuudistusta suunnitteleville. Vaikka valikoima on perinteinen, löytyy joukosta vaihtoehtoja uudempiinkin asumuksiin. Tapettikirjoja viime vuosina kovalla tahdilla pläränneenä täytyy todeta, että usein ne uusienkin tapettien ideat kumpuavat juuri näistä vanhoista perinteisistä malleista.

Upean valikoiman lisäksi saimme paikan päällä erinomaista palvelua. Myyjä tiedusteli heti alkuun talomme vuosimallia, historiaa ja mielenkiintomme kohteita. Hän kertoi hauskoja tarinoita Tapettitehtaan historiasta sekä tapettimalleista ja tunsi tuotteensa sekä niiden valmistustavan läpikotaisin. Kymppiplus palvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti