30.8.2012

1 h + tupakeittiö


Joku saattaa muistaa rinsessan synttärilahjan saapumisen (klik!), josta bloggasin alkukesästä. Mieheni lapsuudenkodista muutti meidän pihaamme leikkimökki, jota ollaan hieman rempattu ja sisustettu pitkin kesää. Tasaisesti siellä on kaiken muun touhuamisen ohessa myös leikitty ja virallisia avajaisia (klik!) vietetettiin pikkuisännän syntymäpäiväjuhlien lomassa.

Olen sisustanut leikkimökkiä pääasiassa vanhoilla, jo nurkissa ja kaapeissa lojuvilla tavaroilla, leluilla ja huonekaluilla. Ainoastaan pieni pöytä sekä kaksi jakkaraa hankittiin nimenomaan leikkimökkiä silmällä pitäen Ikeasta. Toki täytyy myöntää, että olenhan tiennyt jo vuoden päivät mökin saapumisesta tänä kesänä, joten ehkä "jotain pientä" on haalittu nurkkiin odottamaan mökin saapumista... Sisustamisessa on korostettu mökin valtiattaren lempiväriä - vaaleanpunaista - ja melkoisen makea hattaravivahteinen sisältö mökissä nyt onkin.

Sisäremppaa tehtiin sen verran, että seinä sekä katto maalattiin uusiksi valkoisella ja yhteen seinään tehtiin liitutaulumaalilla piirustusnurkkaus. Ulkokuistin kaiteet ja tolpat odottavat vielä uutta maalia, mutta muuten mökin punamultaväritys on vielä varsin käypä. Ulkopuolelle istutettiin kaksi kukkapenkkiä ja meidän perheen remonttireiska nikkaroi mökkiin uudet rappuset.

Leikkimökki on ollut kyllä varmasti meidän kesämme yksi kovimmista jutuista. Rinsessa on leikkinyt mökissään monet kotileikit vanhempiensa, veljensä ja ystäviensä kanssa. Veli vaan ei vielä oikein ymmärrä rinsessan huushollausta, vaan kantaa lapiolla hiekkalaatikolta hiekkaa rinsessan valtakuntaan ja sotkee moitteettomat kahvikattaukset :)

Loput leikkimökkisepustukset kerrottakoon kuvien avulla. Tässä se tulee, meidän pihapiirin 1 h + tupakeittiö.

 Keittiönurkkaus. Hella sekä hyllykkö ulkoistettiin leikkimökkiin sisäleikeistä. Vanhan puisen lääkekaapin päällystin sydänpaperilla, pintaan sivelin kalustelakan. Kaikki astiat ja purnukat olivat jo olemassa sisäleikeissä, niitä on saatu lahjaksi, ostettu uutena ja hamstrattu kirpputoreilta.


Pöydän kattaus käynnissä...

... valmista tuli - tervetuloa herkuttelemaan. Sydänkuvioinen keksipurnukka on viimeisin kirpputorilöytö.

Herkullisen värinen räsymatto on vuosien takainen kirpputorilöytö, jonka olin unohtanut omistavani. 

Vanha puhelin ja marjapuuronpunainen lipasto tulivat leikkimökin mukana, lipastoon ostin uudet vetimet Ikeasta vanhojen jo rikki menneiden tilalle. 

Naulakko tarpeellisille tavaroille.

Makuusoppi. Vanha lastensänky löytyi talomme piharakennuksesta, se sai pintaansa uuden maalin.

Aakkosjuliste on ostettu taannoin paikallisesta sisustusliikkeestä ja sienitauluun on kehystetty Facebookin kirppisryhmästä ostamani vanhan keittiöliina.

Leikkimökin lemmikit.

Lisää lemmikkejä :)

Piirustusnurkkaus

Leikkimökin emännälle voi jättää postia kuistilta paikkansa löytäneeseen postilaatikkoon. Postiloota myös taannoinen kirppislöytö.

5 kommenttia:

 1. Todella suloinen mökki! Sisustus on täydellinen :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän hieno leikkimökki! Kyllä tuolla kelpaa leikkiä. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että, niin suloinen :) Olis meidänkin tytön unelma! Harmi, että meidän mökki on paljon pienempi, mutta kyllä siitä vielä kivan saa :)

  VastaaPoista
 4. Onpas söpö mökki ja kaikenlaisia ihania aarteita! Oikein odotan, että pääsen joskus leikkimökkiä sisustamaan... Ensin tarvitaan tähän sukuun vain joku lapsi! ;D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista :) Leikkimökin sisustaminen oli kyllä niin kiva äidin ja tyttären yhteisprojekti. Pieni huushollerska löytyi meidänkin rinsessasta, kun viriteltiin verhoja ja aseteltiin kukkia. Parasta tässä oli se, että sisustus saa mennä kyllä just niin "överiksi" kuin lapsi haluaa :)

  VastaaPoista