5.12.2012

Pienet ja tärkeätTällä kertaa otsikko viittaa kynttilöihin. Ne ovat minulle näin joulunalusaikaan(kin) ihan välttämättömyyksiä. Niitä poltellaan päivittäin ja aina on kiva keksiä jotain uusia virityksiä kynttilärintamalle.

Uusimpana kokeiluna kieputin Clas Ohlsonilta ostamaani valkoista pitsiteippiä muutaman pilttipurkin ympärille ja polttelin niissä tuikkukynttilöitä. Tähän voisin käyttää toki ihan oikeatakin pitsiä, niin kuin Anrinko-blogissa (klik!) oli tehty. Itse olin miettinyt noille hamstraamilleni pitsiteipeille jo pidempään sopivaa käyttötarkoitusta ja tästä se löytyi. Jos joku muukin noista teipeistä innostui, niin vinkataanpa vielä, että niitä löytyi Clasun hyllystä valkoisen lisäksi myös mustina.Pienenä puuhasteluna tuunasin myös keittiön sähköisen adventtikynttelikön rusetein. Heivasin kynttelikön mukana tulleet muoviset kranssiviritykset kultaisine käpyineen ö-mappiin ja solmin sormet venkuroina rusetteja. Ihan kiva tuli pienellä vaivalla. Tuunaukseni jälkeen törmäsin Muita ihania -blogissa (klik!) pikkuisen vaativampaan kynttelikkötuunaukseen. Aikas ihana - käykääpä kurkkaamassa. Omista varastoistani löytyisi vielä sellainen ankeahko puinen adventtikynttelikkö, jonka voisin kyllä viritellä tuon esimerkin mukaan uuteen uskoon... :)Ja jotta kynttilöiden sytyttely olisi kivempaa, niin päällystelin yksi ilta aikani kuluksi myös tulitikkurasioita. Paperit päällystämistä varten ostin Tiger-visiitilläni. Ai, miten niin odottavan aika on pitkä... ;) Kaikkea piperrystä tässä on saatu aikaseksi, kun odotellaan pikkuista joulutonttua saapuvaksi.


Mainittakoon vielä, että vaikka tässä postauksessa Clasu ja Tiger vilahtelivatkin, niin kyseessä eivät ole maksetut mainokset, sellaisia ei blogissani harrasteta :) Olen vain usein huomannut, että jutuista sitten kysellään kommenttiboxissa (mistä olet ostanut), joten kirjaan ne tähän tekstiin saman tein. Niin ja sen verran täytyy vielä hehkuttaa, että olenpas iloinen että Tiger avasi kuulemma tällä viikolla myös kaksi myymälää Tampereelle. On lyhyempi matka meikäläisenkin piipahtaa :)


14 kommenttia:

 1. Tosi kivoja tuunailuja! Täytyypä käydä tutustumassa pitsiteippiin :) Hauskan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sinne vaan pitsiteippihyllylle :) Itsekin voisin hamstrata vähän lisää, oli kyllä niin nättiä ja kätevää!

   Poista
 2. Ihania näpertelyjä!
  Tuo pitsiteippi alkoi houkuttelemaan...
  Tigerin papruja meiltäkin löytyy, voisinpa tuunata muutaman askin ja laittaa vaikka kynttilän kera pakettiin! Kiitos ideoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin ajattelin ujuttaa noita tikkuaskeja pariin kynttiläpakettiin mukaan, pirteä lisä :)

   Poista
 3. Hei, hyviä ideoita! Katselin pitsiteippiä (mustana, arvatenkin) syksymmällä, ja yritin miettiä sille hyvää käyttöä. Minä mietin vain keittiön hyllyjen pitsittämistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöskin tovin mietin, että mihin tuota teippiä voisi käyttää. Peileihin, valokuvakehyksiin yms., mutta eipä tullut mieleen keittiön hyllyt - hyvä idea sekin :)

   Poista
 4. Kiitos pitsiteippi-vinkistä!
  Mä oon kanssa päällystänyt kaikki tulitikkuaskit joskus aikani kuluksi. Arkisista asioista saa pienellä vaivalla kauniimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Arjen kaunistaminen on arjen luksusta :)

   Poista
 5. Pitsipilttipurkit näyttää kyllä ihanalta, mutta oletkos kuullut sen, että pilttipurkeissa ei saisi tuikkuja polttaa. Itseasiassa ei missään litran purkkia pienemmässä. Tuikku on lämpökynttilä ja tarvitsee kunnolla ilmatilaa, ettei syty allaspaloa. Pilttipurkin suu kapenee, eikä ilma pääse vaihtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no enpäs tiennyt. Kiitos vinkistä, täytyypä olla varovainen!

   Poista
 6. Kiitos taas kerran kivoista vinkeistä! Oletko itse huomannut Jyskin joulualen kivat kärpässienilyhdyt? Onnellista odotusta, Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Enpäs olekaan huomannut, joten vastavuoroiset kiitokset sinne vinkkauksesta. Täytyy siis perehtyä asian :)

   Poista
 7. Pitsiteippi kuulostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta! :) Ja Tiger -siinä vasta itsekurin harjoittamiseen sopiva kauppa. Ittensä saa kiinni "tarvitsemasta" mitä erilaisempia juttuja.. Kiva blogi sulla -tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit puumerkkisi annakristiina! Mä just meinasin, että täytyisi varmaan joku päivä käydä taas "tarpeellisten-tavaroiden-kaupassa", Tigerissa :) Kiitos blogikehuista ja tervetuloa toistekin visiitille!

   Poista