14.1.2015

2 vuotta


Meidän kuopuksen, pienen Nuppusen, synttäreitä juhlittiin joulukuussa. Nuppunen on syntynyt joulukuun alkupuolella. En ole vielä koskaan kokenut sitä haastavaksi, että juuri ennen joulua järjestetään juhlat, vaikka joulunalusaika muutenkin on monille kiireistä aikaa. Päinvastoin! Mielestäni on ollut aina kiva saada perhe, suku ja tärkeät ystävät koolle vielä ennen joulua. Sitä paitsi on myös kätevä samalla meidän aikuisten tonttuilla ja vaihtaa lasten katseilta salaa joululahjapussukoita aattoillan varalle.

Tänäkin vuonna siis juhlimme Nuppusta juuri ennen joulua. Pientä jännitystä meillä toki oli juuri ennen synttäreitä, kun lapset sairastivat vesirokon. Nuppunen viimeisimpänä potilaana ehti kuitekin hyvin toipua suureen juhlapäiväänsä mennessä.

Neiti nautti päivästä täysillä ja totesi jokaisen syntymäpäivälahjan kohdalla hymyssä suin: "mun oma". Meidän perhe lahjoi synttärisankaria ja innokasta kokkia Ikean Duktig leikkikeittiöllä (klik!) ja muut juhlavieraat toivat nedille mm. astioita keittiöleikkeihin, eläinkirjan, kaulakorun, duploja sekä eläinpehmoleluja.

Täytekakun sijaan leivoin juhlavieraille vadelmajuustokakkua. Tuon kakun reseptiä on minulta paljon kyselty Facebookissa ja kaveripiirissä, joten laitan reseptivinkin myös tähän. Synttärikakun sovelsin Nohannan blogin mustaherukkajuustokakusta (klik!), johon laitoin alkuperäistä reseptiä vähemmän sokeria, koska marjat vaihtuivat makeisiin vadelmiin. Olen tuota kakkua tehnyt paljon myös mustaherukkaversiona sekä piparkakkupohjalla - vie kyllä kielen mennessään!

Kuvissa juhlatunnelmia pienen tytön tärkeästä päivästä ♥

P.S. Suuri osa kuvista on kännykkäräpsyjä, kuten laadustakin huomaa...Tämä kuva ei ole juhlapäivältä, vaan seuraavalta viikonlopulta. Ystävien kyläilyn jälkeen loppui veto olohuoneen puusohvalle joulukuusen juureen :)

9 kommenttia:

  1. Voi hitsi kuinka kaunis kakku <3

    VastaaPoista
  2. Käyn aina kurkkimassa täällä uusimman postauksen. Blogissani olisi sinulle haaste. En tiedä sopiiko tyyliisi, joten en pahastu, jos jätät väliin. Hyvää kevättä.

    VastaaPoista
  3. Käyn aina kurkkimassa täällä uusimman postauksen. Blogissani olisi sinulle haaste. En tiedä sopiiko tyyliisi, joten en pahastu, jos jätät väliin. Hyvää kevättä.

    VastaaPoista